1 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en gaar ze in de oven gedurende ± 25 min.
2 Pel de uien en snijd in
4 Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en fruit de uien erin aan tot ze gaar zijn, gedurende 20 min.
3 Zet een pot met koud water en de linzen op het vuur en kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de linzen af. Voeg 2 el olijfolie toe, samen met de tomatenblokjes, de gefruite uien en kruid met peper en zout.
4 Snijd het vliesje van de worsten en snijd de worsten daarna in hapklare stukjes. Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie en de rozemarijn en bak er de stukjes worst rondom in gaar.
5 Serveer meteen de linzen, de stukjes worst en de aardappelen in een cocotte.
Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen is een recept van Delhaize