Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicum

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng 2 el warm water met de gist en laat 15 min rusten. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout.
  • 2 Voeg het gistmengsel bij de bloem. Giet de olijfolie erbij en voeg beetje bij beetje, al roerend, 1,5 dl water toe en kneed het deeg tot het niet meer aan je vingers kleeft en elastisch is. Eindig met een beetje bloem. Bedek met een keukendoek en laat het deeg 1 u rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit en bestrijk met de tomatenpassata. Beleg met de geraspte mozzarella, de ham en de olijven. Bestrooi met de gedroogde oregano en kruid met peper en zout. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 min tot hij krokant is. Werk net voor het serveren af met de mozzarellabolletjes, de parmigianoschilfers en de basilicum.

Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept