1 Meng 2 el warm water met de gist en laat 15 min rusten. Meng ondertussen de bloem, de suiker en het zout.
2 Voeg het gistmengsel bij de bloem. Giet de olijfolie erbij en voeg beetje bij beetje, al roerend, 1,5 dl water toe en kneed het deeg tot het niet meer aan je vingers kleeft en elastisch is. Eindig met een beetje bloem. Bedek met een keukendoek en laat het deeg 1 u rusten.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit en bestrijk met de tomatenpassata. Beleg met de geraspte mozzarella, de ham en de olijven. Bestrooi met de gedroogde oregano en kruid met peper en zout. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 min tot hij krokant is. Werk net voor het serveren af met de mozzarellabolletjes, de parmigianoschilfers en de basilicum.
Pizza met rauwe ham, mozzarella en basilicum is een recept van Delhaize