Appelflapjes met blauwe bessen

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de appelen, snijd in 4, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Schil de appel niet, want het is net de schil die de zure smaak geeft. Zet een pannetje op het vuur met de boter, bak er de blokjes appel en de bessen in en bestrooi met de suiker. Laat zo’n 15 min bakken tot de blokjes appel gaar zijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Rol het vel bladerdeeg uit en steek zoveel mogelijk rondjes uit van ± 10 cm doorsnede met behulp van een uitsteekvorm.
  • 4 Lepel op elk rondje deeg wat appelbessencompote en werk af met enkele blaadjes tijm. Bestrijk de randjes van elk flapje met een beetje water en vouw de rondjes dubbel. Druk de randen goed aan en versier ze met behulp van een vork. Bestrijk de flapjes met het losgeklopt eigeel en bestrooi ze met de parelsuiker.
  • 5 Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier, schik de flapjes erop en bak ze knapperig en goudbruin in de oven gedurende 20 min. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Serveer de gebakjes lauw of koud met een bolletje ijs erbij.

Appelflapjes met blauwe bessen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Zelfgemaakte mini appelflapjes
Bekijk recept
Appelflapjes van brickdeeg met pijnboompitjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelflapjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Appelflapjes
20-30 min -
Bekijk recept