1 ‘Mise en place’ : snijd het wit van de lente-uitjes grof, snijd de kerstomaten in de helft en de chorizo in plakjes van +/- 2 mm dik. Snipper dan de basilicum fijn, hak de rucola en houd de helft van de beiden aan de kant voor de afwerking. Het groen van de lente-uitjes kan je ook al fijnsnipperen. Dat gebruik je voor de afwerking.
2 Zet een grote pot met 1,2 l water op het vuur en voeg de spaghetti, de lente-uitjes, de tomatenblokjes, de olijfolie, de olijven, de kerstomaatjes, de chorizo, de helft van de fijngesnipperde basilicum en rucola toe.
3 Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Kook gaar in 8 à 10 min. Voeg indien nodig nog wat extra water toe zodat de pasta al dente is en de saus gebonden.
4 Na de kooktijd bestrooi je de pasta met het groen van de lente-uitjes en de rest van de basilicum en rucola. Laat deze overheerlijke pasta niet koud worden en serveer meteen met de geraspte parmigiano.