Varkensstoofvlees op Kempense wijze

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de gehakte uien in op zacht vuur.
  • 2 Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Bestrooi de uien met de bloem, roer 1 min., voeg dan 2/3 van het bier toe. Doe er het vlees bij, de azijn, de suiker en de laurierblaadjes. Meng goed.
  • 4 Giet de rest van het bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur stoven op heel zacht vuur, roer af en toe om.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met puree of frieten.

Varkensstoofvlees op Kempense wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Goulash met varkensstoofvlees
135 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkensstoofvlees met peperkoek
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees op z'n Oosters
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees met kastanjepuree en appeltjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept