1 Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water gedurende 25 min. Plet de aardappelen met de boter, ½ van de olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de amandelen fijn en meng de helft ervan onder de puree. Parfumeer met truffelolie volgens eigen smaak.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Pel de uien en snijd ze grof. Zet Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de uien erin glazig met de helft van de tijm. Zet even apart. Zet nog een pan op het vuur met een klontje boter en het gehakt. Plet met een vork, kruid met peper en zout en bak het gehakt gaar. Meng de uien onder het gehakt.
4 Neem een ovenschaal en verdeel 1/3 van de puree over de bodem. Verdeel er het gehakt gelijkmatig over en dek af met de rest van de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en schik er enkele nootjes boter op.
5 Bak nog 20 min in de oven zodat de kaas gesmolten is. Werk af met de rest van de amandelen en tijm.
Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padano is een recept van Delhaize