1 Borstel voorzichtig de paddenstoelen schoon (maak ze zeker niet nat) en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Fruit dit alles in een braadpan met een nootje boter en de olijfolie.
2 Leg de kalfszwezeriken in een steelpan met melk, breng ze langzaam aan de kook. Laat 3 min doorkoken.
3 Giet de porto op de paddenstoelen en laat hem tot de helft inkoken. Los het half bouillonblokje op in 1 dl warm water en giet het in de braadpan. Laat het opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room, het truffelsap en de truffelolie toe en laat sudderen.
4 Laat de kalfszwezeriken na 3 min koken uitlekken en laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder voorzichtig de stukjes vel en het membraan dat rond de zwezeriken zit. Snijd ze in dikke schijven en bak ze goudbruin in een nootje boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze bij de paddenstoelen en kruid bij indien nodig.
5 Snijd de lasagnebladen doormidden en gaar ze kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
6 Leg een half lasagneblad op elk bord. Schik de paddenstoelen en de zwezeriken erbovenop en bedek ze met de overblijvende halve bladen. Overgiet met de saus en strooi er de gebakken uitjes over. Versier met de bieslook. Rasp wat verse truffel op elk bord en dien op.
Lasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau