1 Hou 4 plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
2 Hou een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe in een steelpan met de gevogeltebouillon.
3 Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
4 Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 minuten zwellen.
5 Verbrokkel vervolgens met een vork.
6 Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
7 Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
8 Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takjes peterselie.
9 Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé is een recept van Delhaize