Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hou 4 plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
  • 2 Hou een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe in een steelpan met de gevogeltebouillon.
  • 3 Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
  • 4 Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 minuten zwellen.
  • 5 Verbrokkel vervolgens met een vork.
  • 6 Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
  • 7 Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
  • 8 Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takjes peterselie.
  • 9 Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.

Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé van quinoa met garnalen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé met gegrilde kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Libanese taboulé
Bijgerecht
Bekijk recept

Zalmpakketjes met mie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met dille
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoot met tamarinde-ketjapsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
In magnetron gepofte aardappel met zalmmoot
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept