1 Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken. Snijd van elk stuk plakken van 2 cm dik. Zet ze koel weg.
2 Snijd het citroengras in de lengte door. Verwijder de 2 buitenste laagjes en halveer het centrale deel in de lengte. Snipper de koriander fijn. Verwijder het steeltje van het rode pepertje, snijd het in de lengte door en verwijder de zaadjes. Schil de gember en snijd in vieren.
3 Giet de visfond in een kleine pan. Voeg 20 cl water, het citroengras, de koriander, het pepertje en de gember toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 15 minuten koken. Giet door een puntzeef, proef en breng indien nodig verder op smaak. Hou warm.
4 Schil de asperges met een dunschiller. Snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm, bewaar de kopjes in hun geheel. Stoom ze gaar in 10 à 12 minuten.
5 Leg de zalm op voorverwarmde diepe borden. Schik er de asperges bij. Schenk de warme bouillon over de vis. Werk af met bieslook en korianderblaadjes.
Zalm met asperges in Oosterse bouillon is een recept van Delhaize