Hindennootjes in jardinière

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kumquats in schijfjes en verwijder de pitten.
  • 2 Breng 15 cl water en de suiker gedurende 2 minuten aan de kook, doe er de schijfjes kumquat in en laat nog 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Laat afkoelen in de jus.
  • 3 Pel de sjalotten en de knoflook en hak fijn. Laat ze 3 minuten slinken in 1 eetlepel hete arachideolie.
  • 4 Doe er rode wijn en de wildfond bij, laat voor de helft inkoken en giet alles door een puntzeef.
  • 5 Laat de kumquats uitlekken en de siroop voor de helft inkoken: ze moet lichtjes karameliseren. Voeg de azijn toe en laat opnieuw 2 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • 6 Maak de minigroenten schoon en stoom ze 8 tot 10 minuten: ze moeten tamelijk vast blijven.
  • 7 Laat de hindennootjes 2 minuten aan elke kant dichtschroeien, in de rest van de hete olie met 20 g boter. Zout, peper en zet opzij.
  • 8 Blus de braadsappen met de Grand Marnier, neem van het vuur, flambeer en voeg de sausfond en de siroop van de kumquats toe. Meng en breng aan de kook.
  • 9 Neem van het vuur, voeg de rest van de koude boter in stukjes toe en klop. 1
  • 0 Leg de hindennootjes en de kumquats terug in de pan en warm alles op een zacht vuurtje op. 1
  • 1 Kook de tagliatelli in gezouten kokend water. Laat uitlekken en giet in een schotel met de boter en de truffelstukjes. Meng en zet opzij. 1
  • 2 Giet saus in de borden en leg er, gelijk verdeeld, de hindennootjes, de schijfjes gekonfijte kumquat, de minigroenten en een portie tagliatelli op. Dien de rest van de saus apart op.

Hindennootjes in jardinière is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Jardinière van pasta en basilicum
27 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
JARDINIERE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
GEPOFTE AARDAPPEL IN SCHIL A La Jardiniere
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kip A La Jardiniere
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept