Hindemedaillons met rodewijnsaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
  • 2 Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 minuten garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
  • 3 Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
  • 4 Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 minuten garen.
  • 5 Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
  • 6 Deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er 1 eetlepel boter door. Zet opzij.
  • 7 Laat de bacon 3 minuten grillen in de magnetron.
  • 8 Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 minuut aan elke kant.
  • 9 Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.

Hindemedaillons met rodewijnsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde rosbief met tutti frutti
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met rodewijnsaus en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Picanha met rodewijnsaus en blauwe bessen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Medaillon van hinde met Luikse siroop
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillons met mosterdsaus en aardpeer
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept