1 Verwarm de olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle zijden korsten. Zet opzij.
2 Fruit de ui en het knoflook. Doe er de knolselder bij. Laat 3 minuten garen. Kruid met peper, zout, kruidnagel en tijm. Roer goed om.
3 Giet er de rode wijn en de wijnazijn bij. Doe het kruidentuiltje erbij.
4 Leg het vlees terug in de pan. Deksel erop en laat 5 minuten garen.
5 Haal het vlees uit de pan. Wikkel het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
6 Deksel van de pot. Laat de vloeistof koken tot die stroperig is. Verwijder het kruidentuiltje, de kruidnagels en de tijm. Roer er 1 eetlepel boter door. Zet opzij.
7 Laat de bacon 3 minuten grillen in de magnetron.
8 Laat de resterende boter smelten in een braadpan. Bak de appelschijfjes 1 minuut aan elke kant.
9 Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met een plakje gegrilde bacon en een schijfje appel.
Hindemedaillons met rodewijnsaus is een recept van Delhaize