Zoek
Hartige taart met stoofvlees
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels azijn
3 eetlepels bloem
3 eetlepels boter
1 eidooier
2 grote uien
1 snuifje kaneel
kruidnagel in poeder
1 blaadje laurier
6 plakken bladerdeeg (diepvries)
750 g runderstoofvlees
50 cl vleesbouillon
100 g zilveruitjes
zout en peper
Bereiding
1
Snij het vlees in stukken en braad het aan in de boter.
2
Bak al omscheppend de fijngehakte uien mee. Voeg laurierblad, kruidnagel, kaneel, azijn en vleesbouillon toe.
3
Laat alles in een gesloten pan in 2-3 uur gaarstoven.
4
Bind de saus met een papje van de bloem en een beetje water en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de zilveruitjes door het stoofvlees.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
6
Leg intussen de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap.
7
Schep het stoofvlees in een ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met de lap deeg en prik met een vork hier en daar gaatjes in het oppervlak.
8
Snij het overhangende deeg weg, snij er figuurtjes uit en versier het deeg ermee.
9
Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier. 1
0
Bak de taart ongeveer 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.
Hartige taart met stoofvlees is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept