1 Laat in een ovenschaal de hazenruggen aan alle kanten dichtschroeien in de hete boter. Bestrooi met peper en zout en laat nog 15 minuten braden in de warme oven, op stand 8-9 (250°C).
2 Breng de wildfond en 2/3 van de muskaatwijn aan de kook. Laat voor een derde inkoken en voeg daarna de room toe.
3 Als de braadtijd om is, haal dan de hazenruggen uit de oven en houd ze warm. Giet de braadvetten weg.
4 Blus de sappen met de rest van de muskaatwijn. Laat 2 minuten verder koken op middelhoog vuur en doe alles, ook de druiven, bij de ingedikte saus.
5 Laat nog 3 minuten koken op laag vuur en voeg zo nodig nog peper en zout toe. Leg de hazenruggen op een voorverwarmd dienblad en bedek ze met warme saus. Dien onmiddellijk op.
Hazenrug met muskaatsaus is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen