1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de haantjes (ongeveer 350 g elk) met olijfolie met behulp van een patisserieborstel. Kruid ze met peper en zout.
2 Rooster de haantjes in de oven gedurende 30 min.
3 Stoom de wortelen 8 min.
4 Giet in een steelpannetje het wortelsap en de kardemompeulen. Kook het wortelsap met 1/3 in. Voeg er de room aan toe. Kook verder gedurende 1 min.
5 Werk de saus op met 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout. Houd de saus apart.
6 Smelt de resterende boter in een pan en bak daarin de wortelen. Bestrooi met poedersuiker zodat de wortelen glaceren, draai ze een tot twee keer in de pan rond. Verwarm de saus. Doe de saus schuimen met een handmixer tot een lichte cappuccino.
7 Verdeel de haantjes en de geglaceerde wortelen over de borden. Besprenkel met het schuimige wortelsap. Versier met enkele blaadjes rucola.
Haantje & cappuccino van wortelen met kardemom is een recept van Delhaize