1 Marinade: meng in een kom de wijn, de olijfolie, peper, tijm en ui. Leg het wild in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
2 Neem het vlees uit de marinade. Zet opzij.
3 Giet het vocht van de marinade en de bouillon in een steelpan. Doe de verkruimelde kruidenkoek erbij. Breng 5 minuten aan de kook, laat vervolgens sudderen om in te koken tot 2/
3 Dit duurt 5 tot 10 minuten. De saus wordt ingekookt tot 6 eetlepels, net genoeg om er de steaks mee te napperen.
4 Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Doe zout en peper op de steaks. Laat ze 5 minuten bakken aan elke zijde. Giet de cognac in de pan. Flambeer.
5 Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
6 Werk de saus af: giet de ingedikte saus in de pan. Schraap de bakbodem goed los. Doe de Worcestershiresaus erbij. Doe er zout en peper op. Meng goed.
7 Verdeel de steaks over de borden. Overgiet met saus. Bestrooi met pijnboompitten.
Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan is een recept van Delhaize