Zoek
Rundergebraad met groenten
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g boter
4 jonge raapjes
8 jonge wortelen
5 cl madera
2 bosjes preiwitten
500 g primeuraardappelen
800 g rundergebraad, omwikkeld met een laagje spek
500 g spruitjes
Bereiding
1
Kuis en schil de groenten. Snij de preistengel in stukken van 4 cm.
2
Verwarm de oven voor op 210 °C. Bestrooi het gebraad overvloedig met peper en bedek het hier en daar met een klontje boter.
3
Leg het vlees vervolgens op een kookplaat en laat het 30 minuten braden in de warme oven.
4
Kook de groenten in gezouten kokend water: ze moeten nog een klein beetje hard blijven.
5
Leg vervolgens het gebraad op een voorverwarmde kookplaat.
6
Blus de braadjus met de madera en 10 cl water. Meng alles goed en krab ook grondig over de bodem van de plaat.
7
Breng op smaak en giet de saus door een zeef. Schik de groenten harmonisch rond het gebraad en dien de saus apart op. Dien onmiddellijk op.
Rundergebraad met groenten is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parmentiergehakt met groenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met ansjovissaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met wijnsaus en een groentekrans
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met rode wijnsaus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept