Zoek
Rundergebraad met wijnsaus en een groentekrans
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 koffielepel fijne mosterd
1 gesnipperde ui
10 cl gevogeltebouillon
100 g gezouten boter
2 eetlepels olijfolie
50 cl rode wijn (type Côtes du Rhône)
1 rosbief (een stuk van /- 800 g)
2 takjes verse tijm
1 eetlepel witte wijnazijn
zout, peper van de molen
Bereiding
1
Peper het gebraad en laat het op een hoog vuur rondom dichtschroeien in 25 g boter en de olie. Laat uitlekken en leg in een ovenschotel.
2
Doe er zout op en laat nog 20 min. (of langer, naargelang de gewenste bakwijze) braden in een hete oven (220° C – stand 7-8).
3
Voor de saus: laat de ui 3 min. fruiten in 20 g boter. Voeg de tijm, azijn en wijn toe. Breng aan de kook en laat op een matig vuur met 1/3 inkoken.
4
Voeg de bouillon toe en laat met 2/3 inkoken. Neem van het vuur en voeg de rest van de koude boter toe en vervolgens de mosterd.
5
Kruid met peper en serveer apart met het gebraad in sneden.
Rundergebraad met wijnsaus en een groentekrans is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Konijnenbouten met sjalotten en trappistenbier
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwfilet met groentekrans
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief met groentekrans
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentekrans met kruidenkaas
0 min
Bekijk recept
Parmentiergehakt met groenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met groenten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met ansjovissaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met rode wijnsaus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept