1 Voor de groene saus: Meng in een kom de bladpeterselie, de basilicum, de munt, de komkommer, de teentjes knoflook, de kappers en de ansjovis. Voeg er wijnazijn, citroensap, olijfolie en mosterd van Dijon bij. Meng goed. Kruid met zout en peper en zet op een koele plaats.
2 Voor het rundvlees: Verwarm de bouillon in een stoofpan met dikke bodem. Kruid met zout en peper. Doe er het kruidentuiltje bij. Zet het vuur de helft lager als het kookpunt is bereikt.
3 Voeg er de stoofgroenten aan toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Breng eventueel op smaak.
4 Kruid het vlees met peper en bind er een touwtje rond. Laat voldoende touw aan de uiteinden.
5 Leg het vlees in de pan als de bouillon stevig kookt. Maak het touwtje vast aan een van de handvaten van de pan (of alle twee). Het vlees mag namelijk de bodem niet raken.
6 Pocheer het vlees. Reken op 20 tot 25 minuten per kilo.
7 Verwijder dan het vlees uit de bouillon en rol het in aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten.
8 Verwijder de groenten uit de bouillon. Snijd het vlees in fijne schijfjes.
9 Verdeel de groenten met een beetje bouillon in diepe borden. Leg er de schijfjes vlees bovenop. Bestrooi met fleur de sel en giet er wat groene saus over.
Rundvlees met een touwtje en groene saus is een recept van Delhaize