Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem het vlees uit de koelkast.
  • 2 Schil het stuk knolselder en snij het met een mandoline in heel fijne plakjes. Laat ze 2 min. garen in licht gezouten kokend water. Giet af.
  • 3 Snij de geschilde aardappelen in kleine dobbelstenen. Verwarm een noot boter in een diepe pan en bak er de aardappelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Voeg peper, zout en het water toe en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
  • 4 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Smeer 4 soufflékommetjes in met boter en bekleed bodems en wanden met de plakjes knolselder. Kruid met peper en zout en zet opzij.
  • 5 Snipper de sjalotten fijn. Laat een klontje boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan gedurende 2 min. op middelhoog vuur. Overgiet met de rode wijn en de kalfsfond, laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  • 6 Vul ondertussen de kommetjes met de uitgelekte aardappelblokjes, dek af met plakjes knolselder en zet in de oven.
  • 7 Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk de rumsteaks met olijfolie, kruid met peper en zout en laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van eigen smaak.
  • 8 Doe de resterende boter bij de saus, meng en breng op smaak met peper en zout.

Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Wintergroenten met tomme en ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nems uit de tuin
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rumsteaks met wijnsaus en druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige salade van rundvlees
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteaks met geitenkaas en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept