2 Schil het stuk knolselder en snij het met een mandoline in heel fijne plakjes. Laat ze 2 min. garen in licht gezouten kokend water. Giet af.
3 Snij de geschilde aardappelen in kleine dobbelstenen. Verwarm een noot boter in een diepe pan en bak er de aardappelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Voeg peper, zout en het water toe en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
4 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Smeer 4 soufflékommetjes in met boter en bekleed bodems en wanden met de plakjes knolselder. Kruid met peper en zout en zet opzij.
5 Snipper de sjalotten fijn. Laat een klontje boter in een steelpan smelten en bak er de sjalotten in aan gedurende 2 min. op middelhoog vuur. Overgiet met de rode wijn en de kalfsfond, laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
6 Vul ondertussen de kommetjes met de uitgelekte aardappelblokjes, dek af met plakjes knolselder en zet in de oven.
7 Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk de rumsteaks met olijfolie, kruid met peper en zout en laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant. Verlaag het vuur en laat ze eventueel verder bakken, afhankelijk van eigen smaak.
8 Doe de resterende boter bij de saus, meng en breng op smaak met peper en zout.
Rumsteaks met rode wijn en aardappeltaartjes met knolselder is een recept van Delhaize