1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Halveer de druiven. Zet opzij.
3 Snipper de sjalotten fijn, laat de boter in een braadpan smelten en bak er de sjalotten 5 min. in aan op zacht vuur. Bestrooi vervolgens met de bloem, meng 1 min., doe er de wijn en de tijm bij. Laat voor de helft inkoken op hevig vuur. Zeef en giet terug in de pan. Voeg de room en de tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
4 Verwarm een grote pan met antikleefbodem op vrij hoog vuur. Smeer de rumsteaks in met olie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min aan elke kant bakken, verlaag het vuur en leg de druiven rondom het vlees. Laat nog even verder bakken, afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de rumsteaks. Kruid op het einde met peper en zout.
5 Serveer de steaks en de druiven overgoten met wat saus. Serveer ze met een salade en frieten.
Rumsteaks met wijnsaus en druiven is een recept van Delhaize