1 Meng 2 eetlepels olijfolie met de koriander, de komijn, het paprikapoeder en de citroenschil. Snij het vlees in fijne reepjes en meng het onder het marinade. Dek af en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
2 Schraap de wortelen en snij ze in fijne schijfjes. Schil de courgettes niet, halveer ze in de lengte en snij ze dan in schijfjes.
3 Doe het vlees in een wok en roerbak het op een vrij hoog vuur tot het lichtbruin gebakken is. Neem het vlees uit de pan, doe 1 eetlepel olijfolie in de wok en roerbak de groenten op een middelhoog vuur, meng geregeld.
4 Breng, ondertussen, 30 cl water met zout en kurkuma aan de kook. Doe er de couscous in en laat wellen.
5 Giet 50 cl water in een steelpan, voeg het tomatenconcentraat toe, de harissa en het verkruimelde bouillonblokje. Breng langzaam aan de kook.
6 Schep het vlees terug in de wok bij de groenten, voeg de spinazie toe en roerbak alles nog 2 min. Kruid licht met peper en zout.
7 Roer met een vork de couscouskorrels los.
8 Dien meteen op in diepe borden: begin met de couscous, schep er het vlees/groentemengsel op en voeg, naar eigen smaak, wat bouillon toe.
Rundvleesreepjes met couscous is een recept van Delhaize