Runderfilet met shiitakes en whisky

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 2 Zet een grote schotel in de oven en verwarm op th. 3 – 90°C.
  • 3 Snij de shiitakes en de sjalot fijn. Fruit ze op zacht vuur in een grote steelpan met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Voeg na 5 min. de bieslook en room toe en laat zachtjes sudderen.
  • 4 Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan heel warm is, de met olijfolie ingesmeerde rundfilets in. Laat ze dichtschroeien (1 min 30’ per kant), zet het vuur lager en bak nog langer afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout, leg in de warme schotel en zet in de uitgeschakelde oven.
  • 5 Giet de whisky in de pan, roer de aanbaksels los en doe bij de saus in de steelpan. Kruid bij indien nodig.
  • 6 Schik een handvol spinazieblaadjes in het midden van elk bord, leg er de filets bovenop en dien onmiddellijk op. Serveer de saus apart en geef er Country Potatoes bij.

Runderfilet met shiitakes en whisky is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Surimi met cocktailsaus en mango
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cocktailsaus
Bijgerecht
Bekijk recept
Cocktail van tijgergarnalen met whisky
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Runderfilet in honing-ketjapsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderfilet met spinaziesalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met balsamico aardbeien
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Runderfilet (rosbief) Met Eekhoorntjesbrood En Parmaham
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept