1 Was de rijst onder stromend water en laat hem zorgvuldig uitlekken. Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokjes. Fruit met zout en peper 15 minuten met deksel in 10 g boter.
2 Pel de ui en hak hem fijn. Was de koolbladeren, droog ze af en snijd ze fijn.
3 Breng de gevogeltebouillon aan de kook en zet opzij op een zacht vuur.
4 Reinig de stekelzwammen met een vochtige handdoek. Snijd ze in fijne schijfjes. Fruit in een stoofpan met dikke bodem de gehakte ui en de spekblokjes 5 minuten in 10 g hete boter. Voeg daarbij de rijst en meng goed zodat de korrels goed in vetstof gehuld zijn: ze moeten doorschijnend zijn.
5 Verwerk daarin vervolgens de reepjes koolblad, de champignons, het pompoenvlees, het kruidentuiltje en 2 eetlepels bouillon. Roer en laat nog op zacht vuur doorkoken totdat de bouillon geabsorbeerd is. Herhaal deze bewerking tot alle bouillon opgebruikt is.
6 Neem na de kooktijd het kruidentuiltje uit de pan. Voeg de rest van de boter en de helft van de parmezaan bij de smeuïge risotto. Voeg wat peper toe, meng en bestrooi met de rest van de parmezaan. Dien heet op.
Risotto met gele stekelzwammen is een recept van Delhaize