1 Laat de rozijnen weken in een kommetje met heet water.
2 Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
3 Maak ondertussen de broccoliroosjes los. Snij de stengels in kleine blokjes en splits de roosjes op in kleinere stukken. Hou apart.
4 Strooi de rigatoni in het kokende water en voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd, de broccoli toe. Giet dan alles af.
5 Verwarm de olie in een diepe pan of wok en bak daarin de pijnboompitten, de geperste knoflooktenen, evenals de uitgelekte en gehakte ansjovisfilets. Voeg na 2 min. de rozijnen toe, de rigatoni en de broccoli, laat alles 1 min. bakken op vrij hoog vuur. Breng op smaak (! voor het zout van de ansjovis).
6 Serveer meteen met geraspte parmezaan en groene Tabasco.
Rigatoni met broccoli en ansjovis is een recept van Delhaize