Zoek
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
2
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kleine rougetfilets Barbet
8 troskerstomaten
enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
olijfolie
puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
enkele takjes kervel
50 g suiker
150 g azijn
75 g water
150 g sinaasappelsap
1 koffielepel mengeling voor crumble (zie recept)
1 citroenen
2 eieren
1 eetlepel mosterd
50 g sojasaus
1 eetlepel lookpuree
zout
peper
200 g arachideolie
1 eetlepel suiker
Bereiding
1
Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
2
Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
3
6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
4
De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
5
Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
6
Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
7
Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
8
De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen.
9
Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 1
0
Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 1
1
De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rouget (zeebarbeel) met risotto en paddestoelen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade Met Rouget Barbet
0-10 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Rouget Barbet A La Nicoise
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept