Moeflon met artisjokken, tartufata, Gandaham en een stamppot

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Droog gedurende ongeveer 8 uur enkele plakjes Gandaham in een oven van 60 à 70 graden

2. Bereid een stamppot van 350 g gekookte aardappelen, 350 fijngemalen gekookte erwten, 100 g gestoofde sjalotsnippers, 100 g snippers van Gandaham, 1 eetlepel gemalen peterselie, peper, zout en muskaatnoot

3. Snij 4 gekookte artisjokbodems in schijfjes en bak ze aan in boter. Schep er tijdens het bakken een lepel tartufata (tapenade van truffel, zwarte paddenstoel en olijven) en 1 eetlepel versgehakt bonenkruid (gedroogd kan ook) bij.

4. Bak 4 mooie moeflonsteaks, hou ze redelijk rosé en beleg ze met de artisjokken. Hou ze nog een 10 minuten warm in oven en maak ondertussen een saus door de pan te deglaceren met 2 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 1 dl porto en 0,5 dl balsamicoazijn.

5. Zeef en verfijn de saus met een klontje hoeveboter en 0,5 dl cognac.

6. Schik alles op warme borden, versier met een takje tuinkruiden en een plakje gedroogde ham en vergeet op het laatst de flinke draai met de pepermolen niet.

Moeflon met artisjokken, tartufata, Gandaham en een stamppot is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept