1 Snij de avond tevoren de kruiden en groenten en zet ze in de koelkast weg.
2 Was de mosselen, zoek ze uit en schep ze in een ruime wok met de in plakjes gesneden wortel, de rode pepertjes, het citroengras (in stukken van 3 cm) en de in dunne plakjes gesneden laoswortel.
3 Verwarm al omscheppend op hoog vuur 10 tot 15 minuten, tot alle schelpen openstaan.
4 Hak voor de saus de knoflook, de paprika en de Spaanse peper fijn. Meng deze kruiden door het sausje van citroensap, Japanse sojasaus, de Thaise vissaus en de poedersuiker.
5 Schep de korianderblaadjes door de mosselen en serveer met gekookte rijstblokjes (gare rijst flink aandrukken, laten afkoelen en in blokjes snijden). De pepertjes, de citroengrasstukjes en de laosschijfjes worden niet gegeten.
Mosselen naar Thais recept is een recept van Delhaize