Curry van eendenborst met kastanjepompoen

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kastanjepompoen in blokjes.
  • 2 Snij de vetlaag van de eendenborsten kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een diepe pan en laat ze goudbruin bakken op matig vuur, verwijder gaandeweg het vrijgekomen braadvet. Draai ze vervolgens om en laat ook de vleeszijde goudbruin bakken. Leg ze op een snijplank, laat nog een beetje braadvet in de pan.
  • 3 Bak er de pompoenblokjes in aan op vrij hoog vuur gedurende 2 min. Voeg de currypasta toe, roer 1 min., doe er de kokosmelk bij. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
  • 4 Voeg, wanneer de pompoen gaar is, de fish sauce en het limoensap bij de saus. Doe er ook de in reepjes gesneden eendenborsten bij en het gehakte basilicum. Laat nog 1 min. sudderen.
  • 5 Serveer warm met Thaise rijst.

Curry van eendenborst met kastanjepompoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoemp met kastanjepompoen
Bijgerecht
Bekijk recept
Kastanjepompoen op siroop met notenijs
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept