Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitlof

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C – gas
  • 6
  • 2 Kruid het gebraad aan alle kanten met peper en zout. Omwikkel het vlees met keukentouw en leg het in een ovenschaal. Voeg de ongepelde, hele lookteentjes, de laurierbladeren en 20 cl water toe.
  • 3 Hak de kruiden grof en doe ze in de beker van de mixer met het paneermeel, de boter, peper en zout. Mix tot een homogene massa. Strijk deze pasta gelijkmatig over het gebraad, druk stevig aan en zet in de oven. Bedek het gebraad na 15 min. met aluminiumfolie, zodat de korst niet verbrandt. Bak nog 15 min. in de oven, zet de oven dan af en laat het gebraad 15 min. rusten.
  • 4 Ondertussen wrijf je over het witlof met een vochtige doek. Snij het overlangs in de helft en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken in 3 in de lengte. Verwarm de olijfolie in een stoofpan of kookpot met dikke bodem en sauteer het witlof op een zacht vuur. Voeg de honing, curry, peper en zout toe. Dek af en laat 25 min. konfijten op een zacht vuur. Draai het witlof af en toe om. Voeg de sinaasappelzeste toe op het einde.
  • 5 Haal het gebraad uit de oven. Snij het in niet al te fijne stukken en serveer met het malse witlof en gestoomde aardappelen.

Minilamsgebraad in kruidenkorst en mals honingwitlof is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker