Medaillon van hinde met Luikse siroop

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast.
  • 2 Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast.
  • 3 Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout.
  • 4 Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.

Medaillon van hinde met Luikse siroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Evermedaillon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Medaillon Brigitte
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept