Zoek
Christer’s gefrituurde sardienen gevuld met tapenade
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 ansjovisfilets
100 g bloem
broodkruim
2 eieren
3 teentjes geperste knoflook
4 dl Griekse yoghurt
100 g ‘Italian Garlic Olives’ (Medline), ontpit
1 eetlepel kappertjes
2 komkommers
0,5 dl marinade van de ‘Italian Garlic Olives’ (Medline)
3 eetlepels olijfolie
12 schoongemaakte en leeggemaakte sardines
1 eetlepel zeezout
zwarte peper
Bereiding
1
Snijd de komkommer in reepjes en meng ze met zeezout.
2
Laat de komkommer gedurende 3 uur uitlekken in een zeef.
3
Schil en ontpit de komkommer.
4
Mix alle ingrediënten (olijven, kappertjes, ansjovis en marinade) voor de tapenade in een keukenrobot of blender.
5
Vul hiermee de sardienen.
6
Paneer de sardienen in de bloem, de losgeklopte eieren en broodkruim.
7
Meng de komkommer met de yoghurt (uitgelekt in een koffiefilter), de look en de olijfolie (= tzatziki).
8
Met peper op smaak brengen.
9
Frituur de sardienen gedurende 4-5 minuten op 180°C. 1
0
Serveer met de tzatziki.
Christer’s gefrituurde sardienen gevuld met tapenade is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Pastasalade
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Christers oesters
35 min
Bekijk recept