Zoek
Chili met eieren
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 afgestreken koffielepel chilipoeder
1 afgestreken koffielepel komijn
1 afgestreken koffielepel suiker
bladpeterselie, fijngehakt
2 blikken rode bonen natuur (2 x 240 g, uitgelekt gewicht)
1 bokaal passata (680 g)
1 dikke ui
4 eieren
1 gele paprika
2 knoflookteentjes
1 laurierblad
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 rode paprika
Bereiding
1
Snij de paprika’s in blokjes en snipper de ui fijn en fruit ze in de olie in een diepe pan.
2
Voeg na 5 min. de geperste knoflookteentjes toe, het laurierblad, de suiker en de specerijen.
3
Meng 1 min., voeg dan de passata toe.
4
Zet een deksel op de pan en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
5
Voeg de uitgelekte en onder koud water gespoelde bonen toe.
6
Laat nog 2 min. stoven, breng op smaak en verwijder het laurierblad.
7
Breek een ei in een tas, maak een ondiep kuiltje in de saus en laat er het ei in glijden.
8
Doe hetzelfde met de overige eieren, kruid de eieren met peper en zout en zet het deksel op de pan.
9
Laat een kleine 10 minuten op heel zacht vuur sudderen, de tijd nodig om de eiwitten te laten stollen. 1
0
Dien warm op, bestrooid met gehakte bladpeterselie. 1
1
Serveer met knapperig brood en gemalen cheddar.
Chili met eieren is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept