Caponata met worstjes

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de braadworsten in stukken.
  • 2 Snij de aubergines in dikke plakken en snij deze daarna in vieren.
  • 3 Bestrooi ze met zout en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
  • 4 Snij de ansjovisfilets in stukjes en de ui in ringen.
  • 5 Roerbak in 2 eetlepels olijfolie de worst bruin en neem deze uit de pan.
  • 6 Roerbak in het bakvet, met de rest van de olijfolie, de ui, de uitgeperste knoflook en de aubergine gedurende ongeveer 3 minuten.
  • 7 Voeg suiker, ansjovis, kappertjes en tomaat toe en breng aan de kook.
  • 8 Voeg de worst en de olijven toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  • 9 Breng de bereiding op smaak met zout, peper en de fijngehakte basilicumblaadjes.

Caponata met worstjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscouscaponata met aubergine
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met caponata
30 min-
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caponata met pastasalade
30 min-
Bekijk recept