Zoek
Carpaccio van zalm met aardappel en komkommer
4
20 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g carpaccio van verse zalm
1 koffielepel citroensap
fijn zout
1 eetlepel fijne mosterd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
3 gekookte artisjokbodems (vers of in blik)
1 eetlepel gepelde zonnebloemzaadjes (facultatief)
1 komkommer
4 eetlepels mayonaise
3 nieuwe uien
1 eetlepel dille
600 g vastkokende aardappelen (type Nicola)
4 eetlepels yoghurt
Bereiding
1
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2
Kook ze 20 minuten in gezouten kokend water.
3
Giet ze af en doe ze in een slakom.
4
Meng de mayonaise, de yoghurt, het citroensap, de mosterd en een snuifje zout.
5
Giet dit mengsel over de nog warme aardappelen en roer alles zorgvuldig om.
6
Laat afkoelen.
7
Snij de artisjokbodems in dunne plakjes.
8
Maak de uien schoon en snij ze in dunne schijfjes.
9
Schil de komkommer, snij hem in tweeën, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes. 1
0
Meng deze blokjes en ook de schijfjes ui, de plakjes artisjokbodem, de peterselie, de dille en de zonnebloemzaadjes door de aardappelsalade. 1
1
Verdeel de carpaccio van zalm over grote ijskoude borden. 1
2
Schik de aardappelsalade in het midden en serveer goed koel.
Carpaccio van zalm met aardappel en komkommer is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept