Calamares op Mauritiaanse wijze

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de calamares ontdooien in een kommetje met melk.
  • 2 Snij ze vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm zijde.
  • 3 Maak het piment schoon en verwijder de pitten. Hak het fijn.
  • 4 Pel de look en de uien. Hak ze fijn.
  • 5 Schil de gember en hak hem fijn.
  • 6 Giet een scheutje olie in een diepe bakpan en bak daarin de calamares gedurende 3 min. in de heel hete olie.
  • 7 Laat uitlekken en zet opzij.
  • 8 Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
  • 9 Laat 3 min. stoven, bevochtig vervolgens met de witte wijn en de bouillon. 1
  • 0 Doe de calamares opnieuw in de bakpan en laat 12 min. stoven totdat de calamares mals zijn. 1
  • 1 Doe er dan het piment, de gehakte koriander en de basilicumblaadjes bij. 1
  • 2 Doe er zout en peper op naar smaak. 1
  • 3 Dien onmiddellijk op.

Calamares op Mauritiaanse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept