Zoek
Courgettes gevuld met amandelen en Parmezaanse kaas
4
35 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 courgettes (ong. 1,4 kg)
2 eieren
4 eetlepels fijngesneden basilicum
50 g geschaafde amandelen 4 eetlepels
20 cl melk
2 eetlepels olijfolie
200 g oudbakken broodkruim
peper en zout
60 g versgeraspte Parmezaanse kaas 4 eetlepels
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol ze uit met een appelboor.
3
Kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Reken 3 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
5
Neem ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
6
Doe het gesneden broodkruim in een groot en smal recipiënt.
7
Voeg de melk toe, de eieren en het grofgesneden vruchtvlees van de courgettes.
8
Mix tot een gladde vulling.
9
Roer er 60 g Parmezaanse kaas onder, 50 g geschaafde amandelen en het basilicum. 1
0
Breng op smaak met peper en zout. 1
1
Smeer een ovenschotel in met olie, leg er de halve courgettes in en vul ze met het mengsel. 1
2
Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 15 min. in de oven. 1
3
Bestrooi met geschaafde amandelen en bak nog 15 min. 1
4
Dien warm op met deegwaren met een tomatensausje.
Courgettes gevuld met amandelen en Parmezaanse kaas is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept