1 Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Schil en snij de konkommer in kleine blokjes. Spoel en snij de pepers in fijne ringetjes. Bestrooi de komkommerblokjes met een kleine hoeveelheid zout en laat ze uitlekken in een vergiet.
2 Blancheer de sojascheuten gedurende 1 minuut in gezouten kokend water, laat ze zorgvuldig uitlekken. Kook de rijst in gezouten kokend water. Verhit 1 eetlepel olie in een pan, voeg er de geklopte eieren bij (met zout en cayennepeper) en bak deze tot een dikke omelet. Leg de omelet op een bord en snij hem in fijne reepjes.
3 Verhit de rest van de olie in de pan, voeg er eerst de gehakte ui en look bij en vervolgens de kalkoenfiletreepjes, de garnalen, de peperringen en de sojascheuten. Breng op smaak met zout en cayennepeper en laat 5 minuten aanbraden op hoog vuur. Blijf roeren.
4 Voeg vervolgens de goed uitgelekte gekookte rijst en de sojasaus toe. Meng het geheel zorgvuldig en schep het in een voorverwarmde dienschotel. Versier met omeletreepjes en komkommerblokjes. Dien onmiddellijk op.