1 Snij de wortelen en de prei in ringen. Snij de selder in boogjes en snipper de ui fijn. Schil en snij de aardappelen in
4
2 Verwarm de olie in de stoofpot en bak er de ui in aan. Voeg na 2 min. de wortelen toe, de prei en de selder. Laat nog 5 min. bakken, neem dan alle groenten uit de pot en leg ze op een schotel.
3 Doe het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje in de stoofpot. Leg er de kipfilets in, de kippenvleugels en de aardappelen. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
4 Voeg de groenten toe en laat nog 10 min. zacht koken.
5 Doe de eigelen in een kom en klop ze los samen met de room en een beetje citroensap. Voeg al kloppend 4 dikke pollepels bouillon toe (de bouillon uit de stoofpot scheppen gaat makkelijker wanneer je er eerst de stukken kip uit neemt). Breng op smaak met peper en zout.
6 Gebruik een schuimspaan om de kipfilets en de groenten over diepe borden te verdelen. Overgiet met de saus en werk af met wat kervel. Serveer meteen.