1 Snij de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 seconden aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
2 Was de courgette en snij ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
3 Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 minuut in kokend water.
4 Hou ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende dertig seconden met een koffielepel azijn en zout en peper.
5 Blancheer de bonen en de peulen (hou ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
6 Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.
Trio van rode tonijn met atjar is een recept van Delhaize