Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de zeevenkel schoon en verwijder de te harde voet (hout) en de eventuele zwarte stukken. Was en zet opzij.
  • 2 Was de peulen en snij ze in reepjes van ongeveer 5mm breed.
  • 3 Rist de dille af, nadat je 4 plukjes apart hebt gehouden voor de versiering. Hak de rest in grove stukken.
  • 4 Meng de gehakte dille, de peulen en de zeevenkel. Doe daarbij een eetlepel olijfolie, peper en meng zorgvuldig.
  • 5 Leg de visfilets in een glazen schotel. Pers de limoen uit over de vis en doe er peper op. Zet ongeveer 2 minuten in de microgolfoven (het vlees van de vis moet vlot loskomen).
  • 6 Meng de room en de wasabi met een mespuntje zout.
  • 7 Schik op elk bord een portie knapperige salade en een visfilet. Doe daarrond een scheutje saus en versier met een takje dille.
  • 8 Dien op met toasts van donker brood.

Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Wijtingfilets in papillotten van brick
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pie met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip
Snack
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept