Terrine van konijn met kruiden

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schik de stukken konijn in een stoofpan. Bestrooi ze met de verkruimelde tijm, de fijngehakte laurier, peper en zout. Voeg er de bouillon aan toe. Zet het deksel op de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 2 uur sudderen.
  • 2 Verwijder de stukken konijn. Laat ze afkoelen en ontbeen ze. Doe de kookbouillon door een fijne puntzeef boven een kookpan en breng hem aan de kook. Laat hem tot de helft indikken.
  • 3 Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Wring ze tussen uw vingers uit en laat ze smelten in de ingedikte bouillon. Laat het geheel afkoelen.
  • 4 Snij de radijzen en de auguken in schijfjes. Meng de radijzen, augurken, kappertjes en bieslook onder de gelei. Verdeel de stukken konijn in individuele, licht geoliede ovenschoteltjes. Giet er de gelei over.
  • 5 Schud de ovenschoteltjes zodat de gelei goed wordt verdeeld. Zet ze 3 uur in de koelkast. Stort ze uit hun vorm op koude borden en dien ze op.

Terrine van konijn met kruiden is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept