1 Schik de stukken konijn in een stoofpan. Bestrooi ze met de verkruimelde tijm, de fijngehakte laurier, peper en zout. Voeg er de bouillon aan toe. Zet het deksel op de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 2 uur sudderen.
2 Verwijder de stukken konijn. Laat ze afkoelen en ontbeen ze. Doe de kookbouillon door een fijne puntzeef boven een kookpan en breng hem aan de kook. Laat hem tot de helft indikken.
3 Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Wring ze tussen uw vingers uit en laat ze smelten in de ingedikte bouillon. Laat het geheel afkoelen.
4 Snij de radijzen en de auguken in schijfjes. Meng de radijzen, augurken, kappertjes en bieslook onder de gelei. Verdeel de stukken konijn in individuele, licht geoliede ovenschoteltjes. Giet er de gelei over.
5 Schud de ovenschoteltjes zodat de gelei goed wordt verdeeld. Zet ze 3 uur in de koelkast. Stort ze uit hun vorm op koude borden en dien ze op.
Terrine van konijn met kruiden is een recept van Delhaize