1 Doe de veenbessen in een kom, overgiet met de cognac en 5 cl wijn en laat rusten.
2 Fruit de spekreepjes en de fijngesnipperde sjalotten op een zacht vuur in 1 eetlepel olie.
3 Verwijder ondertussen het vel van de eendenfilets en snij ze in blokjes, je hebt 400 g netto nodig. Maal met 10 cl wijn in de hakmolen tot een glad gehakt.
4 Doe dit in een grote kom en voeg het varkensgehakt toe, het spek-sjalottenmengsel, de met een mes in stukjes gehakte sneetjes eendenborst, het ei, de veenbessen met de marinade, de geplette jeneverbessen, het chilipoeder en de peterselie. Kruid goed met peper en zout, kneed alles tot een gladde massa.
5 Leg een op maat gesneden spekzwoerd op de bodem van een terrinevorm, vul aan met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet de terrine in een ovenschotel, giet warm water in de schotel en laat gedurende 1uur 30 min. bakken in de warme oven (voorverwarmd op th. 5/6 – 160°C).
6 Laat de terrine lauw worden, verwijder het vrijgekomen vocht en laat afkoelen. Dek af en zet 24 uur in de koelkast.
7 Serveer als voor- of buffetgerecht. Geef er een slaatje bij, uienconfituur, chutney, enz
Terrine van wilde eend met veenbessen is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip