1 Bereid de gelei volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Zodra ze lauw is, er de dille in verwerken. Snij de zalmsneetjes op de lengte van de vorm (liefst een glazen terrine van 30 cm lang). Hak de resten van de zalm fijn.
2 Meng de room, het citroensap, de zalmresten en een royaal mespuntje peper. Giet een bodempje gelei in de licht geoliede terrine en laat 5 min opstijven in de diepvriezer.
3 Leg er een laag zalmsneetjes op en smeer die in met dillecrème. Leg er opnieuw een laag zalmsneetjes op en dan een laag gelei. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met gelei.
4 Laat 8 uur opstijven in de koelkast. Versnijd de terrine in sneetjes en dan in blokjes. Schik die op individuele gekoelde borden en versier met zalmeitjes.
Terrine van gerookte zalm met dille is een recept van Delhaize