1 Pel de ui en hak hem fijn. Bind de koriandertakjes samen. Verhit de olie in een gietijzeren stoofpan. Braad de stukjes vlees, de ui, de koriander en de kaneel gedurende 5 min aan. Voeg de saffraan, de gember, de gemalen koriander, het zout en de peper toe.
2 Voeg ook water toe tot alle ingrediënten ondergedompeld zijn. Breng langzaam an de kook. Bedek de pan en laat 1 uur stoven op laag vuur. Schil daarna de aardappelen en halveer ze.
3 Verwijder de kaneel en de verse koriander. Vermeng de stukjes lam voorzichtig zodat ze helemaal met saus zijn bedekt. Voeg de aardappelen, de pruimen en de amandelen toe. Bedek en laat gedurende 10 min verder garen op een zacht vuur.
4 Voeg de honing toe, roer en laat nog 10 min verder stoven: de saus moet smeuïg zijn, het vlees en de pruimen zacht. Plaats het vlees op een opdienschotel en verdeel de pruimen, de amandelen en de aardappelen errond.
5 Voeg het oranjebloesemwater toe om de saus af te werken. Meng de saus en giet ze over het vlees. Versier de schotel met plukjes koriander en dien heel warm op.
Tajine van lam met gedroogde vruchten is een recept van Delhaize