1 Pers 1 citroen. Was de fijngemalen tarwe en laat 30 minuten weken in 300 ml warm (maar niet kokend) water met het citroensap: alle vocht moet opgeslorpt zijn.
2 Doe in een zeefdoek en pers grondig uit. Hak de jonge uien, de peterselie, de koriander en de munt fijn met een keukenrobot. Pel, ontpit en plet het vlees van de tomaten. Pers de resterende citroenen.
3 Verdeel de stukken tonijn in dikke blokjes. Meng zorgvuldig de fijngemalen tarwe met de gehakte kruiden, de olijfolie, het citroensap, het geperste look, de garnalen, de blokjes tomaat en de tonijn. Zet ten minste 3 u in de koelkast.
4 Was en snij de komkommer in fijne schijfjes. Schik de taboulé in het midden van een grote dienschotel. Omring met de schijfjes komkommer en versier met de muntblaadjes.
Taboulé met tonijn en garnalen is een recept van Delhaize