2 Laat de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien. Laat ze uitlekken door er zachtjes op te drukken zodat er zoveel mogelijk vocht verwijderd wordt.
3 Stoom de zalm 5 minuten. Snijd hem in kleine blokjes.
4 Verwarm de room en laat daarin de gorgonzola zachtjes smelten. Meng in een slakom zorgvuldig de spinazie met de fijngehakte sjalotten, twee eigelen, muskaatnoot, de room met gorgonzola, een beetje zout en peper.
5 Leg in een taartvorm met afneembare rand een schijf brokkeldeeg (met zijn bakpapier aan de onderzijde). Verdeel de blokjes zalm over de taartbodem, bedek ze vervolgens met het spinaziemengsel. Leg er de schijf bladerdeeg bovenop en druk de randen goed aan tegen de taartvorm.
6 Snijd een rondje uit het midden van de taart en zet er een schouwtje in gemaakt met een stukje aluminiumfolie. Bestrijk het deeg met het resterende eigeel. Laat de taart 35 tot 40 minuten bakken in de warme oven. Serveer meteen.
Taart met zalm en gorgonzola is een recept van Delhaize