1 Kuis, droog en verwijder de steel van de kruidkers. Scheid het eiwit van de dooier. Mix de snoek, het eiwit, de kruidkers, peper en zout tot een puree en doe er daarna voorzichtig de room bij.
2 Leg de tongfilets op een werkblad en bedek ze met de kruidkerspuree. Rol de tongfilets op en steek er een houten stokje door, zodat ze niet uit elkaar vallen.
3 Giet de visbouillon en de witte wijn in een grote braadpan. Pocheer de tongfilets in de braadpan, 15 min. op laag vuur. Draai ze om na de helft van de braadtijd. Leg ze op een voorverwarmd dienblad.
4 Breng de gefilterde braadjus opnieuw aan de kook, zet het vuur lager en doe de boter erbij, in stukjes, terwijl u blijft kloppen. Voeg zo nodig kruiden toe. Overgiet de rolletjes met de warme saus.
Tong met kruidkersmousse is een recept van Delhaize