1 Dep de tongfilets droog, snij de zalm in 12 stukjes en leg op de gladde kant van elke tongfilet een stukje zalm. Rol strak op en zet met een prikker vast.
2 Laat de boter smelten in een ruime pan. Leg de tongrolletjes erin en giet er wijn of verdund citroensap bij. Dek de pan af en laat de rolletjes in ca. 7 minuten zachtjes garen op een heel laag vuur.
3 Neem de vis uit de pan, breng op smaak met zout en peper. Laat voor de saus de druiven uitlekken, vang het sap op en breng 1 1/2 dl van het sap met de room aan de kook.
4 Roer het maïszetmeel met een lepel water tot een glad papje. Roer dit met het bouillonpoeder, zout en peper door de saus.
5 Blijf roeren en laat indikken. Roer de druiven vlak voor het serveren door de saus.
6 Versier rijkelijk met peterselie. Lekker met gekookte krielaardappeltjes en peultjes of worteltjes.
Tongrolletjes met zalm en druivensaus is een recept van Delhaize