1 Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2 Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg de met olie ingesmeerde rumsteaks in de hete pan en laat ze 1 min. 30’ aan elke kant grillen. Leg de steaks op een plank en laat ze rusten.
3 Meng ondertussen het sap van de 2 limoenen met de fish sauce, de bruine suiker en de sambal.
4 Snij het vlees in sneetjes, meng ze onder de saus, dek af en laat ze minstens 30 min. in de koelkast rusten.
5 Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in halve ringen. Snipper de uitjes fijn en hak de pinda’s grof. Snij de sla fijn, spoel en zwier droog.
6 Schik de rauwkost op de borden, voeg het vlees toe, bestrooi met de uitjes, de koriander en de pinda’s. Bedruip met wat marinade en serveer meteen.
Pittige salade van rundvlees is een recept van Delhaize