1 Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2 eetlepels olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
2 Voeg het fijngesneden knoflookteentje en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en 2,5 koppen water (40 cl). Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3 Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in 1 eetlepel olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
4 Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
5 Serveer meteen.
Pilavrijst «land en zee» is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm